Dom bez kemikalija & Instant Pot

Eterična ulja za dišni sustav

Eterična ulja za dišni sustav

Postoji jako puno eteričnih ulja koja su izvrsna prirodna podrška dišnom sustavu. Da morate birati samo dva, koja bi to bila? Teško je za odgovoriti, jel da?
Bliže nam se hladniji dani i sigurno će nam biti potrebna, pa dijelim s vama svoje favorite i najdraže načine na koje ih koristim.

Za odrasle:

+ eucalyptus globulus: redovito tijekom hladnijih dana kapnem jednu kap na dno kade kad se tuširam! Obožavam aromu eukaliptusa i to baš ovu jaču. Odličan je za šmrkave dane!
+ pepermint: iako puno pišemo o njegovom djelovanju na razbuđivanje, pepermint je odličan za dišni sustav i djeluje jako brzo. Njega volim staviti u difuzor i napraviti kratku inhalaciju iznad kad mi je potrebno nešto da prodišem.
+ r.c.: trebam li išta pisati o ovom blendu koji je baš stvoren kako bi pružio najbolju moguću podršku našem dišnom sustavu? Koristim ga u obliku melema kojeg mažem na prsa, između lopatica i na sinuse ili ga udahnem direktno iz bočice.
+ raven: u difuzoru ili roleru spašava me svaki put kad osjetim da mi treba nešto da prodišem.

Za djecu (ali i odrasle):

+ lavanda, limun i eucalyptus radiata: ova kombinacija je idealna podrška dišnom sustavu kod najmanjih. Bilo da se radilo o sezonskim promjenama ili zimskim ‘radostima’, ova trio u difuzoru će jako brzo olakšati disanje.

+ ravintsara: poznata je po svojoj snazi i 101 načinu na koji se koristi. Ravintsara spašava kod bilo kakve pojave problema s dišnim sustavom. Koristim je topikalno razrijeđenu (prsa, između lopatica i sinusi) i u difuzoru.

+ mirta: mirtu obožavamo doma! Jako je nježna, ali je i jako moćna i koristimo je noću uz lavandu u difuzoru kod bilo kakve pojave šmrkavosti.

+ bor: osim što daje svježinu u prostoriji otvara dišni sustav kao da ste prošetali šumom

Veliki dio navedenih ulja koristimo samo po potrebi.
Sva koristimo u difuzoru, ali i u rollerima tj. na koži (obavezno razblažena u baznom ulju).
Od svega su mi najdraža iskustva (osobna i drugih mama) kad koriste ulja i ubrzo se uvjere u njihovo djelovanje.

Napomena: R.C. mogu koristiti i djeca starija od 2 godine.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *