Dom bez kemikalija & Instant Pot

Gdje aplicirati Starter Kit ulja?

Gdje aplicirati Starter Kit ulja?

Naša koža prepuna je receptora i svaki put kada nanesemo eterično ulje, ono dolazi u interakciju s tim receptorima i prije svega potiče odgovor našeg živčanog sustava.

Receptori su proteinski molekulski kompleksi koji na sebi imaju posebne utore za koje se vežu različite molekule i potiču njihovu aktivnost.
Kada se određena molekula veže za to mjesto na receptoru, ona ga stimulira i na taj način počinje prva reakcija u procesu odašiljanja signala prema raznoraznim organima i organskim sustavima.

U našem nosu nalaze se olfaktorne stanice-receptori čijom stimulacijom započinje prijenos impulsa do amigdala koje su odgovorne za projekciju našeg emocionalnog odgovora.

Još jedan primjer djelovanja receptora su okusni receptori. Kada molekule hrane stupaju u interakciju s njima, odašilje se signal u mozak koji rezultira osjetilom okusa!

Kada aplicirate PanAway iz Starter Kit-a, receptori na vašoj koži odašilju signal u mozak gdje se odvija reakcija slanja povratnog signala kojeg vi onda osjećate kao efekt hlađenja na vašoj koži!

Napomena:
Kada koristite ulja iz Premium Starter Kit-a na koži (kao i sva druga eterična ulja), obavezno ih razrijedite u baznom ulju.
Jedino ulje iz PSK koje odrasli smiju koristiti nerazrijeđeno je Stress Away koji već ima bazno ulje u sebi; prema smjernicama koje odgovaraju dobi.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *