Dom bez kemikalija & Instant Pot

Kako pretvoriti svoj dom u dom bez kemikalija (DIY proizvodi)

Kako pretvoriti svoj dom u dom bez kemikalija (DIY proizvodi)

Koža je naš najveći organ i ima veliku moć upijanja. Putem nje, u krvotok ulaze hranjive tvari ali i toksini.
Kad sam instalirala aplikaciju Think Dirty/Clean Beauty i pogledala koji se sve toksini nalaze u kozmetici koju svakodnevno koristim, zaprepastila sam se što sam iz neznanja svakodnevno unosila u svoj organizam i organizam svog djeteta.

Svaki dan operemo zube PASTOM. Pa se istuširamo GELOM za tuširanje i namažemo mirisnom KREMOM za tijelo i stavimo DEODORANT. Operemo kosu ŠAMPONOM i stavimo REGENERATOR. Onda stavimo ŠMINKU, pa PARFEM, po potrebi LAK ili PJENU za kosu, pa LAK na nokte, pa ofarbamo kosu BOJOM, pa stoti put operemo ruke SAPUNOM. Pa obučemo robu opranu u PRAŠKU ZA RUBLJE i OMEKŠIVAČU. Pa suđe operemo TABLETOM/GELOM za suđe, a u perilici suđa imamo još SOL i SJAJILO za pranje suđa. I sva ostala sredstva za čišćenje koja redovno koristimo, od kojih me je redovito peklo grlo, nos i oči. Naravno na rukama sam obavezno morala nositi rukavice. I tako danima, godinama. Skupljamo. I skupljamo. Zabrinjavajuće je da su zapravo komercijalni proizvodi štetni već u malim količinama, a problemi se ne javljaju odmah, već se kemikalije talože u tkivu godinama. I eto kumulativnog učinka: narušeno zdravlje (pati endokrinološki sustav, respiratorni sustav, neurološki sustav, koža …).

Ja sam na teži način naučila i osvjestila, da moram i mogu promjeniti svoj dom! Želim to za sebe, a pogotovo za svoje dijete.
Otkad imam Premium Starter Kit (PSK) postala sam pravi istraživač za zdrave navike i DIY (do it yourself) proizvode.
Čitam – ovo ulje je za pročišćavanje zraka plus odlično je i za čišćenje..ok..guglam kak se čisti s tim. Složim sredstvo za čišćenje. Bacam redom sva štetna sredstva. Slažem dalje.
Piše – limun je super za osvježavanje prostora plus odličan u borbi s masnoćom.ok..slažem pastu od sode bikarbone i eteričnog ulja limuna s kojom čistim i najmasnije dijelove kuhinje (pećnicu, napu …). Bacam staro sredstvo koje sam ranije trebala namakati, pri tome mi je cijela kuhinja smrdila da sam 2 dana luftala. I tako redom. Sve mijenjam u kući.
Polako, proizvod po proizvod, naviku po naviku. Postoji prirodna alternativa za sve gore štetno nabrojeno.

DIY (do-it-yourself – iliti sam-svoj-majstor) proizvodi su mi postali normala. Tako jednostavno, super zanimljivo, a bez toksina i kemikalija! Što je u konačnici najvažnije.

Ovisno što se izrađuje, više manje, ono što je potrebno imati uz PSK su alkoholni ocat, soda bikarbona, sol, aru prah, e vitamin, shea (karite) maslac, aloe vera, destilirana voda, biljno hladno prešano bazno ulje… Svi potrebni sastojci kao i ambalaža mogu se nabaviti i on-line. Izrađeni proizvodi najbolje se čuvaju u staklenoj ili aluminijskoj ambalaži. U plastičnoj eterična ulja gube svoja svojstva.

Sastojke i ambalažu možete nabaviti u:
/terra-organica.hr/
/kemig.hr/
/upakirajme.hr/
/ebay.com/
/aliexpress.com/
/amazon.com/…
/Pepco/Tedi/Offertissima/Ikea…

Nadam se da sam vas potakla na razmišljanje.
Potrebno se osvjestiti štetnost komercijalnih proizvoda za čišćenje i higijenu.

Jeste spremni za DIY proizvode?
Niste sami; uz kupnju Premium Starter Kita, tu sam da vam pružim svu potrebnu pomoć koju ćete trebati.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *