Dom bez kemikalija & Instant Pot

MEGACAL – dodatak prehrani

MEGACAL – dodatak prehrani

Znate li koliko je važno imati visoku razinu magnezija kada uzimate kalcij kao dodatak prehrani?
Zato je Young Living osmislio savršenu formulu magnezija i kalcija u kombinaciji. MegaCal ima toliko prednosti, ali ajmo se prvo malo podsjetiti što su to uopće kalcij i magnezij i kako oni djeluju na naš organizam.

Kalcij je najzastupljeniji mineral u organizmu i osnovni gradivni element kostiju. Ukoliko se povećava unos kalcija u organizmu, zbog ravnoteže je potrebno povećati unos magnezija.

Magnezij je jedan od esencijalnih minerala za očuvanje zdravlja. Neophodan je njegov unos putem prehrane ili dodataka prehrani, jer ga organizam nije u stanju sam sintetizirati. Magnezij djeluje sinergistički sa kalcijem kod mineralizacije kostiju i sprječava nakupljanje kalcija u mekim tkivima (bubrezima i krvnim žilama). Magnezij je neophodan za normalno funkcioniranje srca. Njegov nedostatak može uzrokovati pojavu trnaca, grčeva u mišićima kao i izraženije menstrualne grčeve. Doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalnog metabolizma stvaranja energije, pa njegov nedostatak može uzrokovati zamor i gubitak snage.

Prava ravnoteža kalcija i magnezija može uvelike povećati vašu sposobnost odmora, čišćenja organizma, održavanju zdravlja kostiju i krvožilnog sustava, kao i normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

ZAŠTO VAM TREBA?
Većini ljudi nedostaje kalcija i magnezija. Manjak kalcija i/ili magnezija može dovesti do glavobolje, nervoze, grčeva u mišićima, lomljivih noktiju, oslabljenih kostiju, pa čak i depresije.
MegaCal sadrži 207 mg kalcija i 191 mg magnezija po obroku te također sadrži eterično ulje limuna i vitamin C. MegaCal je dodatak prehrani u obliku praha. Ovaj oblik praška s kalcijem i magnezijem odlična je opcija za one koji ne mogu lako uzimati kapsule. Dobro se miješa s vodom ili sokom.

KAKO SE KORISTI
Uzimajte po 1 žličicu (5g) u 250ml vode ili soka, najviše 3 puta dnevno, jedan sat nakon obroka ili uzimanja lijekova, ili sat vremena prije spavanja.

MegaCal je dodatak prehrani, nikako zamjena za zdravu uravnoteženu prehranu. Ako niste sigurni treba li vam i smijete ga uopće unositi posavjetujte se sa svojim liječnikom.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *