Dom bez kemikalija & Instant Pot

Najvažniji Young Living suplementi

Najvažniji Young Living suplementi

Suplementi su po definiciji sve one aktivne tvari koje se uzimaju sa svrhom obogaćivanja prehrane, prevencije bolesti, podizanja energije, doprinosa zdravoj funkciji organizma, ali uz preduvijet da nisu lijek. Često čujem kako netko ne želi uzimati suplemente jer nisu bolesni. Suplementi se uzimaju kako bi osnažili tijelo jer sve ono što mnogi suplementi sadrže mi ne možemo sami proizvesti, a nerijetko ne zadovoljavamo sve što nam je potrebno putem prehrane, pogotovo u današnje doba kada nemamo vremena za normalno sjesti i pojesti.

Suplementi su proizvodi koji sadrže jednu od ovih komponenti:

+ vitamini
+ minerali
+ masne kiseline
+ proteinski koncentrati
+ enzimi
+ žive kulture mikroorganizama
+ bilje ili ljekovito bilje
+ koncentrate i ekstrakte bilja
+ smjese bilja/ljekovitog bilja, koncentrata i ekstrakta bilja

I suplementi su zakon! Moja preporuka je da svatko prouči suplemente i istražite koji bi vama najviše odgovarao. Konzultirajte se s vašim doktorom, nutricionistom i sl. A ovdje vam donosim listu suplemenata koje ja koristim. Moj fokus je već duže vrijeme na “gut health” ili u prijevodu zdravlju probavnog sustava jer kad je probavni sustav tip-top, onda su nam i koža, kosa, nokti, imunitet tip-top. Bolje se osjećamo, nemamo osjećaj težine i sve funkcionira kako treba.


NINGXIA RED:

Ningxia Red je moj omiljeni suplement i prvi koji sam počela koristiti te ju preporučam doslovce svima. Bogata je antioksidansima, odlična za doprinos imunitetu, podiže energiju i hrani tijelo nutrijentima.
Sadrži cjeloviti pire od goji bobica koje se uzgajaju u pokrajini NingXia u Kini, hranjivu mješavinu sokova borovnice, aronije, trešnje, šipka i šljive, ekstrakt stevije i sjemenki grožđa, čisti ekstrakt vanilije te eterična ulja naranče, jazua, limuna i mandarine.
Ningxiu uzimam redovito samu ili uz dodatak cijeđene naranče i/ili mineralne vode

NINGXIA NITRO

Ningxia Nitro –  koncentrirana varijanta NingXia Red napitka koja služi kao zamjena za kofein. Ovaj izrazito stimulirajući napitak prepun je antioksidansima i vitaminima, napravljen je na bazi goji bobica i u sebi ima 100% čista eterična ulja, kao i prirodni kofein i D-ribozu. Ako niste znali, D-riboza dokazano povećava mišićne razine energije, povećava izdržljivost tijekom treninga i pomaže oporavak mišića nakon treninga.

SUPER C:

Super C uzimam svaki dan! On tijelu pruža adekvatnu količinu vitamina C za održavanje normalne funkcije imunosnog sustava tijekom i nakon fizičke aktivnosti kao i smanjenje osjećaja umora i napetosti.

MULTIGREENS:

Kapsule pune zelenog bilja i povrća, vitamina i minerala. Suplement bogat kolinom koji štiti od kardiovaskularnih bolesti. Ja osobno uzimam multigreens na dane kad mi je prehrana loša i to na način ili da popijem 3 kapsule (doza jednaka dnevnom preporučenom unosu povrća) ili sadržaj uspem u litru smoothia (smoothie mi je odličan način da unesem preporučenu dnevnu dozu voća)

INNER DEFENSE:

Ovaj suplement na bazi Thieves blenda stvara nepovoljne uvjete za rast mikroorganizama i gljivica u našem organizmu, jača imunitet i pruža podršku dišnom sustavu, a origano čuva i zdravlje probavnog sustava. Uzimaju se 1-3 kapsule dnevno u periodu u kojem nam treba jača dodatna podrška organizmu. Ne moraju se uzimati redoviti jer djeluju pri uzimanju.

LIFE 9:

Probiotici su super za probavni sustav. Obnavljaju crijevnu mikrofloru i doprinose njenoj ravnoteži. Probiotike uzimam već dugo, svaki dan. Osim što vidim promjene u probavi, vidim promjene i na koži i kosi.

ESSENTIALYZME:

Kompleks enzima koji pomažu probavi i proizvodnji drugih enzima u probavnom traktu. Njih uzimam sat vremena prije ručka.

DETOXZYME:

Suplement koji pomaže kod probavljanja hrane koju naš organizam nije mogao do kraja probaviti i potiče detoksikaciju i čišćenje organizma. Uzimam ih između obroka.

BALANCE COMPLETE:

Balance complete je odličan dodatak prehrani, a može poslužiti kao međuobrok ili zamjena za jedan cijeli obrok. Bogat je proteinima, vlaknima i zdravim mastima, enzimima, mineralnima i vitaminima. Nakon treninga si možete napraviti smoothie – moja najdraža kombinacija su banane, šumsko voće, bademovo mlijeko i dvije mjerice Balance complete.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *