Dom bez kemikalija & Instant Pot

NINGXIA RED napitak – TEKUĆE ZDRAVLJE

NINGXIA RED napitak – TEKUĆE ZDRAVLJE

NINGXIA RED je napitak nazvan po vučjim (goji) bobicama koje se uzgajaju u pokrajini Ningxia u Kini.
Glavni sastojak su goji bobice (još sadrži i borovnice, šljive, šipak, trešnje, aroniju, ekstrakta grožđa, et. ulja Yuzu, mandarine, limuna, naranče, steviju, čisti ekstrakt vanilije te prirodne konzervanse za stabilizaciju).

Kako je nastao napitak?

Gary Young osnivač Young Livinga je putovao planetom u potrazi za tajnama postizanja dugovječnosti, vitalnosti i energije.
Upoznao je Dr. Songquiao Chao, kineskog znanstvenika koji ga je upoznao s goji bobicama koje se u Kini od davnina koriste kao suport kompletnom organizmu te su poznate po tome što su ljudi koji su ih svakodnevno konzumirali dugo živjeli (i 120 godina).
U Kini su te bobice poznate pod nazivom vučje bobice (wolfberries) dok su u zapadnom dijelu svijeta poznate pod nazivom goji bobice (u zapadnom dijelu svijeta su manje poznate i manje se koriste).
Gary Young je htio upoznati to supervoće sa cijelim svijetom.

Što su goji bobice?

Goji bobice su jedno od najzdravije hrane na svijetu, imaju puno proteina i poznato je da su se koristile u Kini zadnjih 700 godina za održavanje zdravlja organizma i povezane su s dugovječnosti Kineza koji su ih redovito koristili.
One se nalazi na prvom mjestu američke ljestvice ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – skala koji mjeri antioksidativni kapacitet, odnosno antioksidativnu vrijednost hrane).
To je grmolika biljka koja naraste od 1-3 metara. Plod je narančasto-crvene boje, duguljastog oblika.
Tradicionalno se koristi više od 5000 godina, a originalno podneblje iz kojeg potječe je pokrajina NingXia (centralna Kina).
Plod biljke goji bogat je monosaharidima, polisaharidima, karotenoidima (beta-karoten, zeaksantin, lutein), vitaminima (vitamin C, B6, B12) i mineralima (bakar, kalij, željezo, mangan, selen, kalcij).
Plod je dobar izvor esencijalnih masnih kiselina što nije uobičajeno za plod voća.
Okus im je blago slatkast, a oblikom i teksturom podsjećaju na grožđice. Stručnjaci tvrde i da su jedinstvene među voćem jer sadrže sve esencijalne aminokiseline, imaju veću koncentraciju proteina od bilo kojeg drugog voća, bogate su vlaknima i sadrže više od 20 minerala u tragovima. Imaju više vitamina C od naranče, više beta-karotena od mrkve, više željeza od špinata ili prosječnog odreska.
Sok ploda je bogat antioksidansima te je dobra zaštita od slobodnih radikala. Možemo reći da je on snažni fitoterapeutski potencijal sa širokim rasponom djelovanja te se stoga ubraja u superhranu.
Goji bobice se zbog svog bogatog sastava, smatraju najboljom hranom za revitalizaciju organizma.
Podrška su jačem imunološkom sustavu, cirkulaciji te zaštiti jetre i bubrega.
Zanimljivost je da bobice biljke goji često nazivaju ”sretne bobice” jer njihovom duljom konzumacijom čovjek se bolje osjeća, podiže energiju i izdržljivost.
Osim što su izvrsne kad se jedu same, kao odlična i korisna zamjena za brojne grickalice, mogu se konzumirati kao dodatak žitnim pahuljicama s mlijekom ili jogurtom, kao dodatak juhama ili čajevima, samljevene u ukusan napitak te u kombinaciji s drugim bobicama i orašastim plodovima.

Što je oksidativni stres?

Oksidativni stres je stanje u organizmu koje se javlja kada slobodni radikali nadvladaju mehanizme antioksidativne zaštite organizma.
Najčešće nastaje u uvjetima kada u organizmu postoji povećana produkcija slobodnih radikala i smanjena sposobnost organizma za njihovu neutralizaciju.
Za oksidativni stres može se reći da je on normalna pojava odnosno da je prisutan i kod zdravih osoba jer je usko povezan sa starenjem.
Proces oksidacije je dio regulatornog biokemijskog funkcioniranja naših tijela u metaboličkim procesu stvaranja energije koja nam je neophodna za život.
Tokom ovih procesa stvaraju se slobodni radikali koji imaju svoje fiziološke pozitivne funkcije.
Problem nastaje onda kada se poremeti fina ravnoteža i kada otkažu prirodni mehanizmi odbrane, pa nivo slobodnih radikala počne prelaziti kapacitet organizma da ih neutralizira.
Tada tijelo ulazi u zonu povećanog oksidativnog stresa ili stanje visokog rizika za nastajanje najrazličitijih poremećaja i bolesti.
Kako bi se spriječio negativan utjecaj slobodnih radikala na naš organizam potrebno je svakodnevno konzumirati hranu bogatu antioksidantima budući da ih tijelo ne proizvodi samo.
Antioksidansi se vežu na slobodne radikale u našem tijelu i na taj način ih izbacuju iz tijela.
Ukoliko u organizam ne unosimo dovoljnu količinu antioksidansa, slobodni radikali ostaju u našem organizmu i zapravo rade popriličnu štetu uzrokujući stanično oštećenje.
Ningxia Red je najveća poznata zaštita protiv opasnih slobodnih radikala superoksida.
Budući da je Ningxia Red napitak, jako lako se apsorbira u našem tijelu, lako je probavljiv te lako dospijeva do svake stanice u našem tijelu, ništa ne ostane neiskorišteno za razliku od tipičnih suplemenata i hrane.
Napitak je rađen kao pire od cjelovitih goji bobica, ne kao sok iz razloga da se zadrže svi hranjivi, vrijedni sastojci.
Uz antioksidanse Ningxia našem tijelu donosi i mnoge druge benefite i podrška je cjelokupnom organizmu, osigurava tijelu potrebnu energiju, veliki je suport cirkulaciji, probavi, imunološkom sistemu kao i zdravlju očiju.
Pomaže pravilnom radu staničnih funkcija.
Ningxia također poboljšava pamćenje te općenito funkcioniranje mozga.
Dnevno konzumiranje Ningxia napitka pomaže okrijepiti i revitalizirati kompletan organizam i svakako doprinosi očuvanju zdravlja.
To je izvrstan izvor cjelovitih hranjivih tvari koji daju energiju i snagu tijelu bez štetnih stimulacija. Oni pomažu u isporuci hranjivih tvari kroz stanične membrane našeg tijela, dok pomažu u uklanjanju staničnog otpada.
Ningxia također može biti pomoć pri gubljenu težine. Sadrži steviu koja je prirodni zaslađivač sa 0 kalorija, a 300 puta je slađa od rafiniranog šećera.
Napitak sadrži puno vlakana koji zasite te stoga smanjuje želju za slatkim. Na taj način može pomoći u gubljenju odnosno održavanju težine.

60 ml (jedan paketić) napitka sadrži istu antioksidativnu snagu kao:
68 velikih lukova
16 naranči
4 šalice borovnica
44 srednje mrkve
118 brokula
146 srednjih jagoda
186 jabuka
260 rajčica
1,8 kg cikle
10 kg špinata
50 kg badema

Ningxia Red pruža podršku:

• zdravlju kardiovaskularnog, probavnog i respiratornog sustava
• zdravlju reproduktivnog sustava te potpomaže zdravu trudnoću
• zdravom krvnom tlaku, kolesterolu i šećeru u krvi
• imunitetu i povećava imunološki odgovor
• zdravom radu jetre te potiče brži oporavak organizma
• ublažava tenzije, napetosti i stres
• pomaže kod održavanja tjelesne težine
• poboljšava memoriju i pamćenje
• jača mišiće i kosti
• potiče zdravlje očiju
• pruža podršku zdravom snuštiti DNA

Izvrsna je za sve starosne skupine:

– za vrtićku i školsku djecu
– za trudnice i dojilje
– za vrhunske sportaše
– za osobe zrelije životne dobi
– za sve koji trebaju dodatnu potporu imunitetu
– za osobe koje se oporavljaju od nekog zahvata
– za osobe kojima treba dodatna energija za radne napore

PAKIRANJE I KONZUMACIJA NINGXIE RED NAPITKA

Pakirana u staklenoj boci od 750 ml i u paketiće od 60 ml.
Uz Premium Starter Kit-u dolaze 2 paketića.
Mogu je konzumirati i djeca i odrasli.
Preporučena dnevna doza je 60ml do 120ml.
Najbolje konzumirati rashlađenu, oko 15 sati radi povećanja energije i budnosti (izvrsno zamjenjuje popodnevnu kavu).
Ne mora se razrjeđivati s vodom.
Prije konzumacije protresti.
Paketići su jako praktični jer su lako prenosivi i mogu se konzumirati bilo gdje u bilo koje vrijeme (npr. spakirati djeci za užinu u školi, na izletu, prilikom bavljenja sportom, ponijeti sa sobom na posao, držati u torbici kako bi nam uvijek bila pri ruci te kako bi je mogli ponuditi i ostalim ljudima koji se za nju interesiraju).
S druge strane otvorenu bocu je potrebno držati u hladnjaku i popiti u roku od 30 dana.
Ne preporuča se konzumacija direktno iz boce.
Osim što se može piti sama (jako je ukusna, slatko-kiselkastog okusa) može se dodati i u smoothie, sokove, voćne kašice….

NINGXIA RED STARTER KIT

Paket sadrži:
• NingXia Red – 2x 750ml boce
• 32 NingXia Red Singles (60ml)
• NingXia Nitro
• 5ml eterično ulje Stress Away
• 5ml eterično ulje Orange+
• 10 malih bočica za uzorke koje možete podijeliti prijateljima
• 1 roller nastavak za korištenje eteričnih ulja na koži
• kartice/posjetnice
• katalog proizvoda

Cijena Ningxia Red Premium Starter Kit-a: 188.44 EUR + 12.49 poštarina

Kad se odlučite za kupovinu, kontaktirajte me na astra.hocevar@gmail.com kako bi vam mogla pomoći oko narudžbe.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *