Dobro došli u svijet Instant Pota

Tablete za suđe

Tablete za suđe

Evo receptića za ove jednostavne i genijalne tablete za suđe uz koje ćete biti mirni da uz obrok ne unesete i hrpu štetnih i nepotrebnih kemikalija koje zaostanu na vašim tanjurima, priboru i ostalom posuđu nakon pranja u perilici. A neće vas niti zapuhnuti hrpa toksina kad ju otvorite nakon odrađenog ciklusa.
U slučaju da nemate vremena stavljati smjesu u kalupiće, možete smjesu prebaciti u staklenku s poklopcem. Napunite posudicu u mašini gdje dolazi tabletica tik prije pranja.
Imajte na umu da će tabletice savršeno oprati suđe od tog dana, ako imate sasušeno od par dana, moguće da bude nekih neopranih djelova.

Kad imam inox posude koju iz nekog razloga želim oprati na ruke, upotrijebim ovu smjesom umjesto kupovnih. Posude se sjaje kao da su sad kupljene 🙂

🍀Sastojci (za 20-ak komada)

– čaša sitne kuhinjske soli
– pola čaše soda bikarbone
– pola čaše limunske kiseline
– Thieves Cleaner
– eterična ulja (iz starter kita su odličan izbor limun, purification, naranča, thieves)
– kalup za led

🍀Postupak:

Suhe sastojke pomiješajte u većoj posudici, ubacite ukupno 15ak kapi eteričnih ulja(ja sam ubacila oko 6 kapi naranče, limuna i purificationa). Pomiješajte i potom našpricajte razrijeđenim Thieves Cleanerom dok se ne počne raditi pjenica. Pomiješajte i ponovite špricanje još jednom. Pomiješajte i prebacite u kalup za led i dobro utisnite te pustite da se na sobnoj temperaturi suši dva do tri sata, ali utisnite i tijekom toga ako se zapijeni.
Nakon sušenja, pažljivo izvadite i prebacite u staklenku i to je to.
Uživajte u ovoj zdravoj, učinkovitoj i jeftinoj alternativi!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *