Dom bez kemikalija & Instant Pot

UPOZNAJ: EUKALITPUSE

UPOZNAJ: EUKALITPUSE

Young living ima 3 vrste eteričnih ulja eukaliptusa od poznatih 700 vrsta.
Osobno mislim da su ova tri vrlo posebna ❤️

Sva tri imaju slično djelovanje, pa je često teško na prvu odlučiti koji odabrati. Ovaj post će vam približiti po čemu se ova tri ulja razlikuju i olakšati će vam izbor onog koji vama treba!

Eucalyptus radiata dolazi iz Australije i ima svježi, citrusni miris. Nježnija je varijanta nego Eucalyptus globulus, te ima srednju razinu eucalyptola, odnosno 1,8- cineola (60-70%) što ga čini idealnim izborom za podršku djeci mlađoj od 2 godine. Hladi, osvježava i pruža podršku dišnom sustavu. Nalazi se u tri blenda- Thieves, R.C. i Raven, također je jedan od sastojaka Ortho Ease masažnog ulja.

Eucalyptus globulus dolazi iz Kine ima intenzivnu zemljanu aromu. Ovo je najsnažnije eterično ulje eukaliptusa i preporuka je ne koristiti ga prije 2.godine djetetovog života jer ima najvišu razinu eucalyptola (1,8- cineol) (79-90%) što se lako da osjetiti po mirisu. Koristi se uz podršku dišnom sustavu za kreiranje spa atmosfere, razbuđivanje (meni je najdraže staviti par kapi na neku krpicu i to ubaciti na dno tuša dok se tuširam), te masaže za ublažavanje napetosti. Nalazi se u blendu R.C i masažnom ulju Ortho Sport.

Eucalyptus blue je hibrid Eucalyptus globulusa x Eucalyptus citriodora, dolazi iz Ekvadora i ima diskretan biljni i opuštajući miris. Ima višu razinu eucalyptola (1,8-cineola) (40-80%) i zbog toga ga je poželjno koristiti nakon druge godine života. Može se koristiti kao zamjena za R.C.
Ključni je sastojak Breathe again Roll-on-a.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *