Dom bez kemikalija & Instant Pot

Zašto je promjena bitna?

Zašto je promjena bitna?

Danas se susrećemo sa sve većim brojem djece, ali i odraslih oboljelih od raznih bolesti.
Sve je više autoimunih bolesti: kožnih i dišnih problema, neurorazvojnih poteškoća, hormonalnih poremećaja i sl.
Vrlo malo ljudi obraća pažnju na prevenciju.
Liječe se simptomi, no ne i uzrok.

U nekim se studijama procjenjuje da u oko 85% bolesti postoji znatan utjecaj okolišnih čimbenika. Način života se promjenio.
Izloženi smo kemikalijama kakvih prije nije bilo, namirnice se tretiraju velikim količinama pesticida, lošije se hranimo, spavamo, manje krećemo, a živimo užurbano i podložniji smo stresu.

Djeca i trudnice su posebno osjetljiva skupina, ali to se odnosi na sve.

Jeste li ikad otvorili ormarić sa sredstvima za čišćenje ili kozmetikom i shvatili da većinu tih proizvoda uopće ne koristite?
Ja sam to shvatila onda kad sam ih krenula mijenjati zdravijim alternativama.

Desetak raznoraznih proizvoda za čišćenje, deterdženata za bijeli, za šareni, za izbjeljivanje, za mrlje, parfema, kremica za ovo i ono, osvježivača zraka, mirisnih svijeća, kozmetičkih proizvoda.

Otkako sam uvela paketić eteričnih ulja u naš dom, ne samo da sam shvatila da mi hrpa tih proizvoda uopće ne treba, nego sam itekako osvijestila koliko su oni štetni.
Doista je šokantno kada vidimo što sve ulazi u naš organizam, a da toga nismo ni svjesni.
Posebnu pozornost treba obratiti i na pesticide, parabene, umjetne mirise, bojila, ftalate, BPA, raznorazne surfaktante i konzervanse…

Sve što nanosimo na našu kožu ili udišemo ulazi i naš krvotok kao i naše djece i nalazi se u SVIM stanicama našeg tijela, svakog organa, u roku od 20ak minuta!!

Kada je riječ o koži djece, potencijalni rizik od toksičnog i sustavnog djelovanja znatno je veći nego u odraslih jer je propusnost gotovo dvostruka, a relativna površina višestruko veća.

Ne možemo, nažalost, utjecati na sve, ali na dobar dio toga možemo. Kao na to da uvedemo zdrave navike i odbacimo nepotrebne kemikalije iz naših domova.

U Premium Starter Kitu sam doista dobila sve što mi je potrebno da započem svoj dom pretvarati u zdravu oazu i uz pomoć njih zamijenim gotovo sve štetne proizvode iz našeg doma.

Sama mućkam kremice, sredstvo za čišćenje, omekšivač, deterdžent za veš, tablete za suđe, serumiće, maskice za kosu, raznorazne roleriće i uz pomoć eteričnih ulja podržavam naše zdravlje na najbolji mogući način.
Pomažu nam kod spavanja, opuštanja, boljeg raspoloženja, disanja, imuniteta, trbuščića, hormona, podižu kvalitetu zraka u našem domi i uz to nam dom miriši predivno.

Jeste li već isprobali aplikaciju Clean Beauty? Aplikacija koja skenira deklaraciju proizvoda i pokaže vam sve štetne sastojke. Čak i proizvodi za koje sam bila uvjerena da su „dobri“ imaju hrpu drugih štetnih sastojaka. Kad sam vidjela koliko je to štetnih tvari koje stavljamo na sebe samo u jednom danu, odluka je bila vrlo laka – kemija – doviđenja!

Postoji zdraviji način. Postoje zdravije opcije. Postoji zdrava podrška.
I jednako kao što je bitno kretati se i birati namirnice, tako je bitno i paziti čemu se izlažemo i što nanosimo na našu kožu, a tako i u organizam nas i naše djece.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *